Skip directly to content
A rákbetegség elleni küzdelem egyedül

Ez az időszak különösen megterhelő lehet, ha egyedül, partner nélkül kell szembenézned az áttétes mellrákkal. De attól, hogy esetleg egyedülálló vagy, nem kell, hogy nehezebb legyen, mint bárki másnak, nem feltétlenül kell mindent egyedül csinálnod.

Nézd végig a kapcsolataidat, és talán rá fogsz jönni, hogy sokkal többen vannak körülötted, akikre számíthatsz, mint gondolnád.


Léteznek otthonápoló szolgálatok, amiket igénybe vehetsz. Ők az olyan egyszerű dolgokban is tudnak segíteni, mint például a vizitekre szállítás megoldása. Ha ilyen segítségre van szükséged, keresd fel a háziorvosod, aki ismeri a lehetőségeket, és az igénylésben is tud segíteni.


Áttétes mellrákban az élethelyzettől függetlenül nagy segítség lehet az onkopszichológussal történő beszélgetés.

Ha éppen kialakulóban lévő párkapcsolatod van, különösen nagy gond lehet, hogy mikor és hogyan közlöd ezt a hírt. Döntsd el magadban, hogy mikor a legalkalmasabb felhozni. Ha tudod, gyakorold egy barátoddal, hogy mit fogsz mondani, ez segíthet, hogy minél könnyebben menjen. 

Fontos, hogy adj neki időt, hogy feldolgozza a hallottakat. Bármi legyen is a reakciója, ne hibáztasd magad, semmi nem a te hibád.

green