Skip directly to content

További lehetőségek

A MUNKA ÉS A FELADATOK KEZELÉSE

Az, hogy tudsz-e dolgozni a betegséged mellett, nagyban függ tőled és a munkádtól. Sok beteg ugyanúgy tud dolgozni, legfeljebb kisebb változásokra van szüksége, ami segíthet, hogy továbbra is a megszokott, normális életüket élhessék. Vannak azonban, akik fizikailag nem bírják a munkát a kezelések alatt, és úgy döntenek, hogy inkább nem dolgoznak tovább.

Valószínűleg meg fognak változni a prioritásaid. Lehet, hogy inkább más dolgokkal szeretnéd tölteni az időd, a munka és a feladatok pedig háttérbe szorulnak. Ez teljesen érthető. Ha lehetőséged van rá, tedd azt, amit a legjobbnak érzel!

 

A munka tölti ki életünk nagy részét, furcsa lehet belegondolni, hogy esetleg ne dolgozzunk többet. Ha nem tudsz dönteni, várd meg a kezeléseket, hogy lásd, hogyan bírod mentálisan és fizikailag!

Hogyan mondjam el a munkáltatómnak a diagnózisomat?

Nem kell elmondanod, hogy rákbeteg vagy, de segíthet, ha változásokat szeretnél. Meg fogják érteni, ha a betegség miatt rugalmas munkaidőre vagy több táppénzre van szükséged.

Ha beszélsz is a betegségről, nem kell minden részletet megosztanod. Érdemes lehet a legelején felkeresned a humán erőforrás (HR) osztályt, ahol segíteni tudnak, hogy minden támogatást megkapj.

Ne aggódj! A betegség miatt nem érhet diszkrimináció. Ha mégis vannak félelmeid, érdemes utána nézni azoknak a törvényeknek, amik védenek a munkahelyeden.

yellow