Skip directly to content

Az egyik legnehezebb dolog azt hallani, hogy áttétes mellrákod van. Azonnal rengeteg kérdés merül fel benned és válaszokat keresel. Van egy különleges csoport, akiknek tagjai Európától a Közel-keletig különböző helyeken élnek és azért fogtak össze, hogy segítsenek és elmondják, amit tudnod kell.

Az “Every day is precious”, azaz a “Minden nap értékes” csoport nőtagjai hozták létre ezt a weboldalt a Pfizer Onkológia felkérésére. A csoport tagjai áttétes mellrákkal élnek, vagy mellrák túlélők.

Mi, a „Minden Nap Értékes Csoport” nőtagjai, és a Pfizer Onkológia csapata szeretnénk olyan megoldásokat bemutatni, amelyek a segítségedre lehetnek.  Vannak köztünk, akik áttétes mellrákkal élnek, míg mások mellrák túlélők. A weboldalon található információkkal szeretnénk segíteni, hogy jobban megértsd betegséged, és a legjobb úton indulhass el – mert minden nap értékes.

Miután magyar tagja nem volt ennek a csoportnak, a Pfizer Onkológia magyar képviselete felkért hazai szakértőket és érintetteket, hogy mielőtt elindítja Magyarországon is az oldalt, megbizonyosodjon afelől, hogy a magyar betegek számára is releváns információk találhatóak benne.

Az oldalon igyekeztek nem csak Neked, hanem családtagjaidnak is olyan útmutatókat adni, amelyek segítenek abban, hogy minden napot értékesen, a maga teljességében élhess meg.

A Pfizer Onkológia köszönetet mond a Minden Nap Értékes csoport nőtagjainak, akik Ausztriából, Egyesült Arab Emirátusokból, az Egyesült Királyságból, Egyiptomból, Franciaországból, Izraelből, Jordániából, Lengyelországból, Magyarországról, Németországból, Olaszországból, Szaúd-Arábiából, Spanyolországból, Svédországból és Törökországból segítették az oldal létrejöttét.

“Minden Nap Értékes” csoport vezetői
Michal Melamed-Cohen
Izrael
Az izraeli "Me too" Facebook oldal alapítója
Doris C. Schmitt
Németország
Kommunikációs tréner
Eva Schumacher-Wulf
Németország
A Mamma Mia! emlőrák magazin főszerkesztője
Magyarországi munkacsoport tagjai
Brjeska Dóra
Újságíró/Blogger, a Füles Odú blog szerzője, 2013 óta él áttétes mellrákkal
Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen
Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen 2002 óta szervezi a figyelemfelkeltő rózsaszín Lánchídi sétákat azzal a céllal, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegségre.
Orvosi véleményező
Nadia Harbeck
, MD, PhD

a németországi Müncheni Egyetem Emlő Központjának professzora és vezetője 

Harbeck professzor átnézte azokat a kiadványokat, amelyeken ennek a weboldalnak egyes szakaszai alapulnak és ezekhez orvos-szakértői véleményt nyújtott.

“Míg a korai stádiumú emlőrák gyakran szerepel a címlapokon, az áttétes emlőrákban szenvedő nők igényei sok esetben háttérbe szorulnak. Sok beteg úgy érzi, hogy nem áll elég információ a rendelkezésére betegségével kapcsolatban. Ez a weboldal értékes forrás lehet a nők számára, hogy jobban megértsék, mit jelent az áttétes emlőrák diagnózisa, milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésükre és segít döntéseik meghozatalában.

Talán a legfontosabb, hogy segít az áttétes emlőrákkal élő nőknek abban, hogy felismerjék, a betegségük ellenére továbbra is meghatározhatják, hogyan akarják élni az életüket.”

Prof. Harbeck
Dr.Landherr László​

Az Uzsoki Utcai Kórház onkológiai osztályának vezetője, a Magyar Szenológiai Társaság elnöke.

A magyar weboldal fordítását orvosszakmai szempontból Landherr főorvos úr hagyta jóvá.